Vergelijking van verschillende bankapplicaties

Aangezien onze maatschappij in een digitaal tijdperk is beland, kan u tegenwoordig enorm veel zaken doen met uw smartphone : onder meer uw bankrekening beheren, tekenen met uw digitale handtekening, geld afhalen zonder uw kaart, contactloos betalen, overschrijvingen scannen. Hier vindt u een lijstje met een overzicht van de verschillende functionaliteiten van de bankapplicaties: Payconiq, Apple Pay, Google Pay, It’s me ...

Wat de app belooft :

 • KBC : Mobile

  KBC biedt, net als Belfius, de meeste functionaliteiten voor klassiek gebruik aan. Deze applicatie heeft ook een functie die toelaat geld af te halen met de app zonder uw bankkaart. Dat is handig wanneer u uw kaart hebt vergeten of verloren, of ze niet bruikbaar is en u toch cash geld nodig hebt. De applicatie heeft een vrij modern design en een demo is beschikbaar. Bovendien zijn voor de veiligheid de digitale vingerafdruk en It’s me beschikbaar. Met een 4,5/5 krijgt hij de tweede hoogste score van de Belgische bankapps op Google play.

  4,7/5 | 4,6/5
  Mogelijke Demo

 • Belfius : Mobile

  Belfius heeft de applicatie met de meeste functionaliteiten, zoals o.a. Google Pay en de mogelijkheid om een prepaid kaart op te laden. Dit is ook app met het grootste aantal reviews (73.000) én de hoogste gemiddelde waardering (4,6/5) van alle Belgische bankapplicaties op Google Play. Op vlak van veiligheid is een digitale vingerafdruk voorzien en is het gebruik van It’s me mogelijk. Er is ook een demo beschikbaar.

  4,6/5 | 4,6/5
  Mobiele app

 • ING : Smart Banking

  De applicatie van ING krijgt een score van 4/5 op Google play. De toegang tot de rekeninguittreksels of de lijst van begunstigden zijn de enige niet aanwezige functies. Wat de veiligheid betreft zijn de digitale vingerafdruk en It’s me beschikbaar. Een demo is beschikbaar.

  4,3/5 | 4,2/5
  Mobiele app

 • Crelan : myCrelan

  De applicatie van Crelan biedt een resem standaardfunctionaliteiten, behalve de lijst van begunstigden en de handtekening via TouchID die niet beschikbaar zijn. Het gebruik van It’s me is gepland maar nog niet beschikbaar. Een demo is wel beschikbaar.

  3,8/5 | 2,4/5
  Mobiele app

 • Axa: Mobile

  Op de applicatie van Axa kan u geen rekening openen via de app of hebt u geen toegang tot de bankuittreksels. Daarnaast zijn alle basisfuncties beschikbaar. Wat de veiligheid betreft is de digitale vingerafdruk niet voorzien, maar is It’s me wel beschikbaar. De app krijgt een score van 3,5/5 op Google play. Een demo is beschikbaar.

  4,0/5 | 4,4/5
  Mobiele app

 • Keytrade : Mobile

  De applicatie van Keytrade zet in op veiligheid met gezichtsherkenning als u een IphoneX heeft. It’s me is echter nog niet beschikbaar, evenmin als de rekeninguittreksels en de lijst van begunstigden. Men kan ook geen rekening openen via de app. Een pluspunt is dat de scan & pay van uw overschrijvingen direct op de applicatie beschikbaar is zonder dat u langs een Bancontact moet gaan. De gemiddelde score is 3,7/5. De demo is niet beschikbaar.

  4,1/5 | 4,3/5
  Mobiele app

 • Argenta : Mobile

  De applicatie van Argenta biedt Zoomit niet aan en voorziet geen toegang tot de rekeninguittreksels. Maar verder zijn alle basisfuncties aanwezig. Wat de veiligheid betreft is de digitale vingerafdruk beschikbaar en wordt It’s me weldra voorzien maar is nu nog niet beschikbaar. Sinds kort is het mogelijk « scan & pay » te gebruiken. De score op Google Play bedraagt 3,5/5. Een demo is beschikbaar.

 • Beobank : Mobile

  De applicatie Beobank laat geen raadpleging van de rekeninguittreksels of gebruik van Zoomit toe. De digitale vingerafdruk is niet beschikbaar en It’s me is voorzien maar nu nog niet beschikbaar. Over permanente opdrachten is geen informatie beschikbaar. De score op Google play bedraagt 3,5/5. De demo is niet beschikbaar.

  3,9/5 | 4,6/5
  Mobiele app

 • BNP : Easy Banking App

  De applicatie van BNP behaalt een score van 3,2/op de Google Play store. De functies met de lijst van begunstigden, een rekening openen via de app of het dichtstbijzijnde kantoor opzoeken ontbreken. Wel is BNP de eerste Belgische bank die samenwerkt met Apple Pay, wat momenteel dus nog een exclusiviteit is voor Fortis-klanten die een iPhone gebruiken. Wat de veiligheid betreft is de digitale vingerafdruk beschikbaar. Een demo is beschikbaar.

  4,5/5 | 4,6/5
  Mobiele app

 • Europabank : Mobile

  De applicatie van Europabank laat geen gebruik van Zoomit toe. Wat de veiligheid betreft zijn noch de digitale vingerafdruk, noch It’s me beschikbaar. Er is evenmin toegang tot de rekeninguittreksels voorzien. Een demo is er niet, wel een verklarende video. De score op Google Play bedraagt 3,2/5.

 • Hello Bank! : Mobile

  Op de applicatie van Hello Bank is enkel de lijst van begunstigden niet beschikbaar. De app stuurt u naar de site om een rekening te openen. Hij krijgt een score van 2,9/5 op de Google Play store. Wat de veiligheid betreft zijn de digitale vingerafdruk en It’s me beschikbaar. Een demo is beschikbaar (die echter niet alle mogelijke functies toont).

  4,1/5 | 4,6/5
  Mobiele app

 • Deutsche Bank : MyBank Belgium

  Deutsche Bank hecht veel belang aan veiligheid met de handtekening met vingerafdruk en, als u een IphoneX heeft, ook met FaceID (gezichtsherkenning). Anderzijds is It’s me niet beschikbaar. Op de app ontbreken ook meerdere functionaliteiten, zoals de toegang tot de rekeninguittreksels of de lijst van begunstigden. Hij krijgt een gemiddelde waardering van 2,9/5 op Google play. De demo is niet beschikbaar.

  4,4/5 | 2,7/5
  Mobiele app

 • Fintro : Mobile

  De mobiele applicatie van Fintro verschilt niet veel van andere bank-apps, het biedt de belangrijkste basisfuncties zoals zoomit, overschrijvingen, saldo raadplegen enz... maar met de toevoeging van Google pay en Apple pay omdat Fintro een dochteronderneming is van BNP. Er is ook een demo beschikbaar. De applicatie heeft een gemiddelde van 2.8/5 op Google play voor 1250 reviews in totaal.

  4,0/5 | 4,6/5
  Mobiele app

 • Bpost: Mobile

  Met een gemiddelde waardering van 2,8/5 op Google Play neemt Bpost de laatste plaats in bij de Belgische bankapplicaties. Wat de veiligheid betreft is de digitale vingerafdruk beschikbaar en wordt It’s me weldra voorzien maar is nu nog niet beschikbaar. Ook de demo is niet beschikbaar en enkele functies ontbreken: raadplegen van de rekeninguittreksels en opzoeken van postkantoren, wat zeer handig zou zijn aangezien Bpost u 0,20€ aanrekent per afhaling die u doet aan de loketten van een andere bank. Een troef is dat scan & pay van uw overschrijvingen direct op de app beschikbaar is zonder dat u langs een Bancontact moet gaan.

  4,1/5 | 4,3/5
  Mobiele app

Publiciteit

De GRATIS zichtrekeningen in de kijker

We vergelijken deze banken: