ING Belgie

ING rekent de houders van een ING Lion Account die een geldautomaat van een concurrerende bank gebruiken 0,50€ afhaalkosten aan.


 Posted on Feb,11, 2019 at 14:00 AM


Begin 2019 besloot ING zijn klanten kosten aan te rekenen voor het afhalen van geld aan een biljettenautomaat van een andere bank. Voortaan wordt daarvoor 0,50€ gefactureerd. Deze nieuwe tarifering geldt voor klanten met een gratis zichtrekening, de ING Lion Account. Klanten met de Groene ING-Rekening krijgen die extra kosten niet aangerekend, maar de prijs van deze rekening bedraagt wel 36 tot 40€ per jaar.

Lion Account niet meer zo voordelig

Is deze rekening met deze nieuwe afhaalkosten nog steeds gratis? Wel, als u bijvoorbeeld 2 geldafhalingen per week doet bij een andere bank dan ING, zal u in totaal 48€ kosten per jaar worden aangerekend. Het is dan voordeliger een betalende rekening te nemen die goedkoper of even duur uitvalt en tal van andere voordelen biedt, zoals een gratis kredietkaart bovenop uw 2 debetkaarten.

Voorbeelden:
Als ik 1 geldafhaling per week bij een andere bank dan ING doe: 1 x 0,50€ x 4 = 2€/maand of 24€/jaar
Als ik 2 geldafhalingen per week bij een andere bank dan ING doe: 2 x 0,50€ x 4 = 4€/maand of 48€/jaar

Hier vindt u enkele rekeningen die vergelijkbaar zijn met de Lion Account
Rekening Kaarten Kosten/jaar Kosten/concurrenten
Rekening Hello Bank 2 debetkaarten Gratis Gratis
Giro rekening Argenta 2 debetkaarten
1 kredietkaart Mastercard
Gratis Gratis
Plus rekening Beobank 2 debetkaarten
(1 kredietkaart optie voor 5€/jaar)
36€/jaar Gratis

Hetzelfde liedje bij BPost?

Ook BPost verdubbelde zijn tarief voor afhalingen aan een geldautomaat van een concurrerende bank voor de rekening @BPost Bank, die in 2019 tot B-Compact werd omgedoopt. Deze rekening was gratis en de kosten van de afhalingen stegen van 0,20€ per afhaling tot 0,50€ per afhaling. Dit zijn dus twee banken die zeer populaire gratis internet rekeningen aanboden, maar in 2019 een stap terug zetten door verborgen afhaalkosten aan te rekenen, waardoor deze rekeningen in realiteit zeer duur werden, of men zou nog enkel geldafhalingen moeten doen aan de geldautomaten van het eigen netwerk. U doet er dus goed aan te vergelijken vooraleer u voor een bepaalde zichtrekening kiest.


Is de ING Lion Account een uitzondering?

Helemaal niet! Ook andere banken rekenen dit soort van ‘diverse’ kosten aan om hun gratis rekeningen rendabel te maken, maar gelukkig is het (nog) een minderheid in België. Een overzicht van de afhaalkosten aan geldautomaten in België voor uw bank vindt u in de rubriek nieuws.

Als u zelf de ING Lion Account met de concurrerende gratis rekeningen wil vergelijken:

>> Vergelijkende tabel gratis bankrekeningen in België

Indien u dat wenst kan u de petitie van Testaankoop m.b.t. de aangerekende afhaalkosten ondertekenen.


Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker