Bye Bye Prepaid BNP & Hello Bank!

 Posted on Augustus 25, 2020 at 11:05 AM

De klanten van Hellobank en BNP moeten afscheid nemen van hun prepaid kaarten

Gebruikt u een prepaid Mastercard van BNP of Hellobank ?

Dan zal u een alternatief moeten zoeken tegen 17 november (ten laatste). Volg de gids !

Blijkbaar beëindigde BNP Paribas Fortis zijn samenwerking met BuyWay, de beheerder van zijn prepaid kaarten. Hoe dan ook verdwijnen vanaf midden november 2020, de « Prepaids » die beschikbaar zijn met de packs BNP Premium, Comfort of een rekening van Hello bank! (het mobiele van BNP Paribas Fortis), definitief voor de klanten van de groep.

Waar kan u nog een prepaid kaart vinden ?

Prepaid kaarten gekoppeld aan een zichtrekening
Bank Beschrijving Score
Prepaid CBC Gratis met de gratis zichtrekening van CBC App CBC mobile : 4,2/5
KBC Prepaid 12 €/jaar (gekoppeld aan de gratis basiszichtrekening) App KBC mobile : 4,3/5
Belfius Prepaid Tussen 12 € en 78 €/per jaar naargelang de gekozen kaart (White, Red, Gold) App Belfius Mobile : 4,6/5
Prepaid kaarten (niet gekoppeld aan een zichtrekening)
Bank Beschrijving Score
Bpaid Bpost 15 €/jaar App Bpost Bpaid : 3,6/5
NewB Goodpay 12 €/jaar (uitgeput) App Goodpay : 4,3/5

Verscheidene banken bieden een “prepaid” kaart voor hun klanten aan. Dit is het geval bij CBC en KBC (die ook gratis rekeningen aanbieden), bij NewB of Bpost (ook als u geen zichtrekening bij hen hebt), Belfius en de meeste neobanken.

Sommige prepaid kaarten zijn totaal gratis, met of zonder startkosten, en andere zijn betalend. Er bestaan ook verschillen op vlak van afhaalkosten en het minimum/maximum oplaadbedrag. Bekijk hier het volledig overzicht van de Mastercard Prepaid kaarten.

En wat als ik bij BNP of Hellobank wil blijven ?

BNP biedt een alternatief dat er eigenlijk geen is: zijn Visa Classic kredietkaart, die inbegrepen is in het Comfort Pack en het Premium Pack, waarvan de minimum uitgavelimiet werd verlaagd naar 250€. Hetzelfde bij Hellobank dat aan de 18 – 28 jarigen zijn Hello kredietkaart aanbiedt, die het eerste jaar gratis is voor de houders van een pack Hello4You.

U zal deze kaarten slechts krijgen als u aan bepaalde financiële voorwaarden voldoet.

Met een prepaid kaart die gebruik maakt van het Mastercard of Visa netwerk, is het niet noodzakelijk een kredietlijn te openen aangezien de titularis zelf een geldsom op de kaart stort alvorens hij een betaling uitvoert. Dat is bijzonder handig:

  • Voor jongeren een personen die niet voldoen aan de toekenningsvoorwaarden voor een echte kredietkaart, aangezien ze wordt verleend zonder een acceptatieprocedure;
  • Voor voorzichtige, personen die vertrouwen hebben in een kaart - beveiligd met een pincode – die niet toelaat negatief te gaan, of een zichtrekening te plunderen bij diefstal of verlies, aangezien ze volledig losstaat van alle rekeningen.

Net daarom vormen voor vele personen de kredietkaarten die BNP en Hellobank nu aanbieden geen bruikbare vervangoplossing.

Niets belet u echter uw zichtrekening bij BNP of Hellobank te behouden en een prepaid bankkaart te gebruiken die u verkreeg bij een andere bank. Bij NewB en Bpost is het mogelijk een prepaid kaart aan te vragen zonder dat u er een zichtrekening hebt..

Tot wanneer kan ik mijn BNP/Hellobank prepaid kaart gebruiken ?

Als u houder bent van een BNP/Hellobank prepaid kaart, vhebt u een email ontvangen met alle informatie over deze veranderingen en de praktische modaliteiten:

  • De klanten die zo’n kaart bezitten kunnen ze nog gebruiken tot en met 16 november. Elle sera ensuite désactivée.
  • Als uw kaart vervalt voor 14 september 2020, zal ze niet meer vervangen worden.
  • Het zal niet meer mogelijk zijn uw kaart op te laden via de Prepaid applicatie vanaf 30 september 2020. U kan nog steeds online opladen, via uw gebruikelijke prepaid klantenrekening of een met een gestructureerde overschrijving.
  • In november zal u geïnformeerd worden over de terugbetalingsmodaliteiten van het saldo die nog op uw kaart staat.