Bpost bank

Bpost bank wordt geïntegreerd in BNP Paribas in januari 2024: er zijn veranderingen in zicht als je een bankrekening hebt bij Bpost

Gepubliceerd op 25 september 2023

Weinig mensen wisten het, maar BNP Paribas was jarenlang 50% aandeelhouder van Bpost Bank, met de rest in handen van Bpost. In januari 2022 kocht BNP-Paribas 100% van de aandelen terug en werd het de enige aandeelhouder. Volgend jaar verdwijnt het merk Bpost Bank en worden de tarieven en diensten van de bankrekeningen van 650.000 gebruikers aangepast.

Klanten moeten voor 22 januari 2024 kiezen tussen 2 bankrekeningformules

BNP Paribas informeert alle klanten van Bpost Bank over zijn Easy Go en Easy Guide bankrekeningformules. Het goedkoopste pakket is Easy Go: een zichtrekening via internet met 2 debetkaarten, maar geen kredietkaart. 6 manuele lokettransacties per jaar zijn inbegrepen in de prijs van 24 €/jaar (2 €/maand). Dit betekent dat de internetrekening van Bpost Bank die onder bepaalde voorwaarden gratis was, niet langer beschikbaar is. Voortaan moet u dit bedrag betalen.

Inhoud Easy GO Pack Easy Guide pack
Zichtrekening 1 1
Debetkaart 2 2
Kredietkaart - 2
Aantal manuele transacties aan het loket per jaar 6 6
Prijs 24€/jaar 66€/jaar
Extra rekeningen - Maximum 2
Kredietkaarten Classic : 27€/jaar Gold :51€/jaar Classic : 27€/jaar Gold :51€/jaar
Onbeperkt aantal manuele transacties aan het loket 60€/jaar 60€/jaar

Klanten van Bpost Bank kunnen soms nog terecht in de kantoren van BNP Paribas

Als u kiest voor de Easy Go bankrekening zonder kredietkaart, moet u uw aanvragen naar de postkantoren sturen, behalve voor hypothecaire kredieten of levensverzekeringen. Als u kiest voor het Easy Guide pakket, kunt u - op afspraak - voor al uw behoeften terecht in de kantoren van BNP Paribas of de postkantoren.

Als u vaak transacties aan het loket uitvoert, betaalt u € 60 extra per jaar

Dat komt omdat de 2 nieuwe bankrekeningformules slechts 6 manuele loketverrichtingen per jaar toelaten. Als je meer dan 6 lokettransacties per jaar hebt, moet je kiezen voor de optie "Onbeperkt aantal manuele verrichtingen", die €60/jaar (€5/maand) per rekening kost bovenop de prijs van de bankrekening. Dit betekent dat de goedkoopste optie, 'Easy GO', je €84/jaar kost (zonder creditcard) en de duurste, 'Easy Guide', €126/jaar, waarbij zowel 2 creditcards als 2 debetkaarten zijn inbegrepen.

Bepaalde bankdiensten verdwijnen uit de postkantoren

De printers voor bankafschriften en de self-banking toestellen in de postkantoren verdwijnen. In het kader van de overstap naar BNP Paribas worden de printers voor het afdrukken van rekeningafschriften en de printers voor het uitvoeren van overschrijvingen op schermen in postkantoren geschrapt. Mensen die hun rekeningafschriften willen hebben, moeten ze thuis afdrukken of vragen of ze maandelijks worden opgestuurd voor € 1 per maand + portokosten. Geldautomaten blijven bestaan (ze zijn eigendom van Bpost).

De nieuwe “Easy Banking Phone” service is ideaal als u geen computer of smartphone hebt

Geen smartphone? Met uw persoonlijke 5-cijferige code op 02/762 20 00 kunt u veilig contact opnemen met de adviseurs van BNP Paribas. Met deze code hebt u ook toegang tot de selfservicezone om in alle veiligheid uw bankverrichtingen per telefoon (stemcomputer) uit te voeren.

Klanten van Bpost Bank hoeven tijdens de overgang niets te doen: hun rekeningnummer blijft hetzelfde

Afgezien van de keuze van het pakket dat u moet maken, hoeft u voor de rest niets te doen: uw doorlopende opdrachten en domiciliëringen worden overgedragen, uw nieuwe bancontact debetkaart wordt u automatisch toegestuurd en uw kaartlezer blijft dezelfde.

Zie de rekeningen-courant van BNP Paribas in België:Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker