Argenta Bureau
Zichtrekeningen-vergelijken.be

Argenta gaat nieuwe zichtrekeningen aanbieden naast de populaire Giro+ rekening vanaf januari 2021

 Posted on Sept 07, 2020 at 14:12 PM

Argenta kondigt 4 nieuwe zichtrekeningen aan vanaf begin 2021.

Ten gevolge van de resultaten van een grondige enquête bij meer dan 5.000 klanten en niet-klanten van Argenta, heeft deze bank besloten vanaf 2021 4 formules te lanceren met elk de noodzakelijke producten voor de dagelijkse bankverrichtingen (rekening, debetkaart, kredietkaart,...) en een bepaald aantal extra diensten.

Argenta is al jaren bekend voor zijn uitgebreide gratis diensten. De Giro+ rekening biedt namelijk veel meer dan strikt nodig (zichtrekening, debetkaart, kredietkaart, bankkantoor, online en mobiel, …), en dat allemaal gratis.

Om een solide bankverzekeraar te blijven met uitstekende ratio’s van de eigen middelen en nog steeds dezelfde service te bieden, heeft de bank besloten bepaalde diensten en producten, die niet door alle klanten worden gebruikt, te tarifiëren.

Argenta biedt nu 1 gratis formule en 3 betalende formules aan tegen de scherpste prijs op de markt

Om transparant te blijven en een breed gamma van gratis diensten te kunnen blijven aanbieden, ondanks de lage rentevoeten en de toenemende investeringen, breidt Argenta zijn rekeningenaanbod uit van één zichtrekening naar vier.

Wat is de gratis formule ?

De inhoud van de gratis formule wordt nog bestudeerd en kan nog tot het laatste moment worden aangepast. Maar de bank wil zeker deze gratis Giro+ formule behouden, die de meest genereuze op de markt is.

Wees echter gerust, Argenta blijft de enige traditionele bank op de markt met een uitgebreid kantorennet, die ook mobiel en internet bankieren, een debetkaart en een kredietkaart standaard in zijn gratis formule aanbiedt. Hetzelfde geldt voor geldafhalingen aan andere banken en flitsbetalingen die ook in 2021 gratis blijven.

Wat zijn de betalende formules ?

De bank preciseert dat de betalende bankrekeningen bestemd zijn voor klanten die nood hebben aan specifieke diensten en producten, zoals een Gold kredietkaart met ruimere kredietlijnen en bijkomende verzekeringen. De bank hecht veel belang aan de inhoud en de prijs van de formules, en zal erop toezien dat de structuur ervan eenvoudig en transparant blijft. Zo staan de klanten geen verborgen kosten of onaangename verrassingen te wachten.

Wat als u reeds klant bent met een Giro+ rekening ?

Argenta lanceert deze formules begin 2021. De klanten moeten hiervoor momenteel geen enkele actie ondernemen. Ze krijgen alle informatie op maat in de herfst, lang voor de effectieve lancering, zodat ze kunnen kiezen met kennis van zaken voor de formule die hen het best past.