Payconiq by Bancontact
Payconiq by Bancontact

Payconiq en Bancontact gaan samen: de nieuwe app is beschikbaar!


 Posted on Jan 30, 2019 at 15:35 PM

Al enige tijd doen de geruchten de ronde over een fusie van beide betalingsbedrijven, maar we hadden nog geen concrete informatie over hoe en wanneer dat zou gebeuren. Ter herinnering: Bancontact is het meest gebruikte betaalmiddel in België, en Payconiq is een Luxemburgs bedrijf dat een elektronisch en beveiligd betaalmiddel ontwikkelde. De fusie tussen beide levert dus een complete app op die iedereen overal op zijn smartphone zal kunnen gebruiken. Niet minder dan 20 banken ondersteunen de lancering van dit project voor een nieuwe applicatie die in 290.000 verkooppunten in België gebruikt zal kunnen worden. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android zodat de meeste smartphones die dienst zullen kunnen gebruiken.

  De verschillende types betalingen:

 • - In de winkel: Voortaan is het mogelijk te betalen door een QR-code te scannen of contactloos te betalen als u een smartphone voorzien NFC-technologie bezit.
 • - Online: Als u uw aankopen doet met een smartphone waarop uw betalingsapp is geïnstalleerd, kiest u eenvoudig voor de optie betalen met Payconiq of Bancontact. Als u uw aankopen op een ander toestel doet, verschijnt een QR-code die u moet scannen.
 • - Privé onderling: Betaal uw vrienden of ontvang van hen als u bij elkaar bent of op afstand. Op afstand selecteert u het contact dat u wil betalen, geeft u het bedrag in en valideert u met de pincode. In elkaars nabijheid kiest diegene die betaald moet worden het bedrag en valideert, dan verschijnt een QR-code. De ontvanger scant die code en valideert met zijn pincode.
 • - Enkele partners laten de betaling van hun factuur reeds toe via de scan van een QR-code.

  Hoe deze nieuwe app gebruiken?

 • - Als u reeds Payconiq en Bancontact heeft, volstaat het een update van de Bancontact app te installeren. Opgelet, het is belangrijk de Payconiq app niet te verwijderen als u die niet aan de Payconiq by Bancontact app heeft gelinkt.
 • - Als u enkel de Bancontact app heeft, voer dan een update uit en voeg er uw bankrekening aan toe om geld te kunnen overschrijven naar contacten op afstand of te betalen in een winkel. Momenteel zijn nog niet alle aangesloten banken hierop beschikbaar. Op 30 januari 2019 was het gebruik enkel mogelijk voor klanten van Belfius, KBC, CBC e, KBC Brussels.
 • - Als u enkel de Payconiq heeft, download dan de Payconiq by Bancontact app als u klant bent van een van de 20 deelnemende banken. Geef uw persoonlijke gegevens in, koppel uw bankkaart aan uw rekening en valideer met uw pincode.

Payconiq by Bancontact is voortaan de app die alles groepeert en de meeste betalingstoepassingen aanbiedt.

Voor de Android-gebruikers :Payconiq by Bancontact

Voor de Apple-gebruikers :Payconiq by Bancontact


Publicité

De zichtrekeningen in de kijker