Description BNP
Bnp Paribas Fortis

Apple Pay: de appel scoort in België!

 Posted on Jan 31, 2019 at 11:00 AM


Anderhalve maand na zijn lancering in België kent Apple Pay reeds een enorm succes en gaat in de statistieken zelfs Google Pay vooraf, terwijl die applicatie reeds twee jaar geleden werd geïntroduceerd.

Duidelijke cijfers

Dat laat het beste vermoeden voor de toekomst, want op amper twee maanden tijd werd reeds voor miljoenen euro’s aan transacties uitgevoerd via Apple Pay. Noteer hierbij dat dit nieuwe betaalmiddel momenteel nog enkel beschikbaar is voor de klanten van BNP Paribas Fortis en zijn filialen Hello Bank en Fintro. Naast het astronomische bedrag aan transacties, zijn er ook al meer dan 150.000 Belgische gebruikers, tegenover 35.000 gebruikers voor Google Pay. Een gemiddelde gebruiker besteedt 27€ met een debetkaart, tegenover 56€ met een kredietkaart.

Enkel een Belgisch succes?

Uiteraard niet! Momenteel is Apple Pay in meer dan 30 landen uitgerold. Wellicht zet het succes zich door op de hele planeet. Volgens Le Soir worden in Verenigde Staten meer dan 90% van de transacties op een smartphone via Apple Pay uitgevoerd.


Met meer dan 3 miljoen BNP-klanten en een aandeel van 40% voor Apple op de Belgische telefoonmarkt, is dat volgens de krant een potentieel van 1,2 miljoen BNP-klanten die mogelijk gebruik zullen maken van Apple Pay voor hun betalingen. Dan is het nog af te wachten hoe deze cijfers verder zullen evolueren als ook de andere banken deze toepassing zullen aanbieden.


Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker