Zichtrekeningen-vergelijken.be

Zichtrekening Bpost: gratis onder voorwaarden in 2021

Begin januari heeft Bpost enkele subtiele wijzigingen aangebracht in haar aanbod van zichtrekeningen. De gratis online rekening b.compact zet nu aan tot een minimum aan activiteiten. Wat betreft de b.comfortrekening... in feite zijn de veranderingen bijna nihil. Het uitgebreide netwerk van kantoren daarentegen is steeds meer een uitzondering: dit blijft een aanzienlijke troef voor de bank.
De formule B.compact is nog steeds gratis… op voorwaarde dat u een actieve klant bent

Vorig jaar kondigde Bpost aanzienlijke investeringen in de digitale kanalen aan. Vandaag behoort de mobiele applicatie tot de best beoordeelde bij de Belgische banken. Dit is ook een van de troeven van de B.compact online rekening, die gratis blijft voor klanten die elke twee maanden ten minste 500 euro storten, voor degenen die een lopende lening bij Bpost hebben, evenals voor houders van een effectenrekening, een spaarproduct of een beleggingsproduct dat door Bpost Bank op de markt wordt gebracht (spaarrekeningen niet inbegrepen). Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, wordt nu een vergoeding van 1,5 euro per maand (of 18 euro/jaar) in rekening gebracht.

Is deze rekening een goede deal ? Naast de kwaliteit van de bankapplicatie heeft B.compact het voordeel dat het een Prepaid kaart aanbiedt (voor 15 euro/jaar), die dit jaar zeldzaam is geworden. Aan de andere kant worden geldopnames bij concurrerende geldautomaten gefactureerd aan 0,50 euro/opname. Er zijn nog steeds gratis rekeningen die geen dergelijke toeslagen hebben. Dit is het geval voor KBC - Account in Your Name (inclusief 2 debetkaarten en 1 gratis Mastercard Prepaid), Keytrade Keypack (2 debetkaarten - 2 gratis kredietkaarten) maar ook Beobank Account Go (kredietkaart voor slechts 5 euro / jaar) en Hellobank Classic.


De tarieven van B.comfort zijn amper gewijzigd

De B.comfort rekening is er voor mensen die nog steeds afhankelijk zijn van de service aan het loket. Ze biedt wat weinig banken vandaag aanbieden: een rekening die alle handmatige transacties in euro (geldopnames, papieren overschrijvingen, enz.) onbeperkt omvat. En terwijl de anderen het aantal kantoren langzaam maar zeker verminderen, kan Bpost rekenen op het grootste netwerk van bankkantoren in het land (284 in Wallonië en 34 in Brussel).

"We laten klanten die de digitale switch niet hebben gemaakt en die de loketten willen blijven bezoeken niet in de steek, het is aan hen om de keuze te maken" Frank De Keyser, CEO Bpost bank

In januari steeg de maandelijkse bijdrage van 3,5 euro/maand (12 euro kredietkaart of 54 euro per jaar) naar 4,25 euro/maand, inclusief Mastercard Classic kredietkaart (dus 51 euro/jaar). Deze formule is uiteindelijk 3 euro goedkoper geworden. Hoewel nog steeds minder economisch dan die van KBC (KBC Plus telling: 48 euro/jaar met twee kredietkaarten) of Beobank (BeobankAccount Plus 41 euro/jaar met kredietkaart) is het voordeliger dan vergelijkbare rekeningen aangeboden door bijvoorbeeld Belfius, ING of Crelan. Goed om weten: met het B.comfort-pakket zijn geldopnames overal gratis, alsook directe transfers (uitsluitend via smartphone).