Bancontact via uw telefoon ?

4,6/5 | 4,8/5

Installeren

Voorstelling

Dit is een applicatie waaraan u 5 kaarten van eenzelfde bank of verschillende banken kan toevoegen. U krijgt een resem aan functionaliteiten: vrienden betalen met een eenvoudige QR-code die u scant, een rekening betalen door de QR-code te scannen die op uw ticket staat, betalen in een winkel dankzij de NFC-technologie (contactloos betalen).Hoe werkt het ?

Bij de start van de applicatie voegt u de kaarten toe die u wenst te gebruiken d.m.v. uw digipass die u enkel nodig hebt voor de codering van uw kaart. Eens de kaart is gecodeerd, bent u klaar om betalingen te doen of te ontvangen.

Als u wil betalen, scant u de QR-code van de begunstigde (die ontvangt…), vervolgens geeft u uw code in en de betaling is gedaan. Als u wil ontvangen, selecteert u de kaart waarop u de storting wil ontvangen, en geeft u het exacte bedrag in.

Vervolgens verschijnt uw QR-code die de betaler nog enkel moet scannen. U kan met Bancontact betalen in meer dan 80% van de online winkels. 38% van de online betalingen gebeuren via de Bancontact app, wat bijna de helft van de betalingen inhoudt.


Veiligheid

De Bancontact applicatie is onderworpen aan strikte veiligheidsnormen. Net zoals bij de betaling met een kaart, is er een uitgavenlimiet en een pincode (of digitale vingerafdruk) voorzien.

DE PAYCONIQ EN BANCONTACT APPS worden weldra samengevoegd

Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker