Vergelijking van 13 gratis bankrekeningen in België vergelijking.

Wij maakten voor u een overzicht van de 13 bankrekeningen die bijna of volledig gratis worden aangeboden, met hun opties en hun app. Voor elke rekening geven we de nieuwe betalingswijzen via smartphone weer, zoals Google Pay of Apple Pay, digitale handtekeningen of Itsme.

Maar dat is niet alles, want we hebben ook voor elke zichtrekening het veiligheidsniveau van de toegang voor internetbankieren en het aanbod van smartphone applicaties voor ‘mobile banking’ vermeld. Klaar om van bank te wisselen? Gebruik dan de gratis bankoverstapdienst die de transfer heel makkelijk zal maken.

Kies de zichtrekening die bij uw profiel past

Jongerenrekeningen

Jongerenrekeningen

Ik ben een jongere die behoefte heeft aan één enkele debetkaart, maar niet noodzakelijk een kredietkaart. Ik hoef ook geen specifieke verzekeringen, maar ben wel sterk geïnteresseerd in de mobiele applicatie.Jongerenrekeningen

Online rekeningen

Online rekeningen

Ik ben een actieve particulier, die behoefte heeft aan minimum één debetkaart en liefst ook een kredietkaart. Ik wens geen kantoor te bezoeken voor mijn verrichtingen. Daarom heb ik behoefte aan een goede mobiele applicatie.Online rekeningen

Gemeenschappelijke rekeningen

Gemeenschappelijke rekeningen

Ik ben gekoppeld en heb dus behoefte aan twee debetkaarten evenals minimum een kredietkaart. Ik heb geen voorkeuren voor het beheer van mijn rekening.
Gemeenschappelijke

Rekeningen met beheer in een kantoor

Rekeningen met beheer in een kantoor

Ik ben traditioneel en heb geen behoefte om mijn rekening online te beheren. Ik wil mijn verrichtingen in het kantoor doen. Ik heb behoefte aan minstens één debetkaart.Beheer in een kantoor

Rekeningen met kredietkaarten

Rekeningen met kredietkaarten

Ik doe vaak aankopen die ik wil betalen met mijn kredietkaart. Daarom wil ik minstens één kredietkaart bij mijn zichtrekening. Ik ben geen voorkeuren voor de andere eigenschappen van de rekening.


Kredietkaarten

Onze vergelijkende dossiers

Dossier bankapps

Dossier bankapps

Welke Belgische banken bieden een app aan die het beheer van uw betalingen via een smartphone echt vereenvoudigen?


Vergelijking bankapps

Dossier betalingsapps

Dossier betalingsapps

Wist u dat het nu mogelijk is te tekenen met uw digitale vingerafdruk, geld af te halen zonder uw kaart, contactloos te betalen of uw overschrijvingen met uw smartphone te scannen?


Vergelijking betalingsapps

De meeste gratis zichtrekeningen bieden een gratis Master of Visa kredietkaart: u moet enkel een jaarlijkse vergoeding betalen die meestal zo’n 20 € bedraagt. Record Bank, Belfius, Argenta en Europabank doen ze u zelfs cadeau.

Gezien het gaat om gratis zichtrekeningen die beheerd worden via een smartphone of internet, geven slechts enkele banken u toegang tot de dienstverlening van hun kantoren. Record Bank, Argenta en Bpost (betalende verrichting) laten dat toe. Dit is uiteraard een belangrijk criterium voor de keuze van uw gratis zichtrekening.

Het middel dat u wil gebruiken gaat eveneens uw keuze bepalen voor uw volgende gratis bankrekening: nog niet alle banken bieden een applicatie voor smartphones of tablets aan. Niet alle gratis banken hebben selfbanking, of indien hun kantoren ermee zijn uitgerust, kan u er geen uittreksels afdrukken of permanente opdrachten uitvoeren. Daarentegen kunnen alle gratis zichtrekeningen die hier vermeld staan, beheerd worden via een computer verbonden met internet of een smartphone.

We hebben bewust enkel de ‘internet’ zichtrekeningen weerhouden, die bij bijna of volledig gratis zijn en ook minstens 1 bancontact bankkaart bieden. Deze banken geven u een ‘geschenk’ op de jaarlijkse kosten, of ‘geven’ u interest op het geld dat bij hen staat. Dat is een tegenprestatie van de bank voor het feit dat u vaak geen toegang heeft tot de loketservice waarvoor personeel moet worden ingezet. Dat betekent dat meestal deze zichtrekeningen een beperkt gebruik hebben en ze vooral geschikt zijn voor eenvoudige dagelijkse verrichtingen. Goed om weten.

De meeste zijn dat effectief. U kan dat controleren door te klikken op elke naam van de rekening, zodat u toegang krijgt tot de gedetailleerde fiche van de bankrekening. Sommige zichtrekeningen rekenen nog kosten aan als u geld afhaalt aan geldautomaten van andere banken (Record Bank, ING en Belfius: 0,50€ tot 0,70€) of als uw permanente opdrachten niet doorgaan, of als u verrichtingen aan het loket doet (Bpost Bank: 0,50€) met een online zichtrekening.

We hebben bij alle banken gezocht naar de zichtrekeningen die gratis of bijna gratis zijn. Als sommige bankrekeningen niet zijn opgenomen is dat gewoon omdat ze jaarlijks meer dan 25 euro kosten.

Een klassieke zichtrekening bij een grote bank kost tussen 50€ en 200€ per jaar afhankelijk van het type kaart en de inbegrepen diensten. Door te kiezen voor een online rekening bespaart u elk jaar dat bedrag. Een online zichtrekening kan uiteraard ook dienen als tweede bankrekening voor het gezin of voor ander gebruik. Denk ook daaraan.

We vergelijken deze banken: