« itsme® » uw uniek wachtwoord.

4,7/5 | 4,8/5

Installeren

Voorstelling

Dit is een applicatie die uw persoonlijke identificatiecodes vervangt, zodat u op de partnersites van itsme® kan inloggen met één enkel wachtwoord.

Het is goed om weten dat deze app officieel erkend is door de Belgische overheid en zeker te vertrouwen is, gezien zijn origine. De ontwikkeling werd namelijk toevertrouwd aan vier Belgische banken en drie Belgische telefoonoperatoren ( Belfius, BNP, CBC/KBC, ING, Orange, Proximus, Telenet.)Hoe werkt het ?

Het is een digitale identiteit waarmee u zich kan identificeren om bijvoorbeeld overschrijvingen en documenten op uw telefoon elektronisch te ondertekenen. Dankzij deze applicatie hebt u geen digipass meer nodig en bundelt u al uw wachtwoorden in een enkel beveiligd wachtwoord.

Een betaling doen? Eerder dan uw digipas of een code die men kan kraken en uw kaart te gebruiken, maakt u gebruik van itsme® en een code die u alleen kent en kan gebruiken. Het blijft trouwens niet beperkt tot bankverrichtingen, want u krijgt ook toegang tot sommige verzekeringsmaatschappijen en ziekenfondsen, Tax-On-Web, MyPension, Student@Work, enz.


Veiligheid

U deelt uw gegevens met wie en waar u wil, maar u houdt zelf de controle. itsme® valt onder de Europese regelgeving voor elektronische identificatie (eIDAS) en de algemene verordening voor gegevensbescherming (GDPR).

Uw digitale identiteit kan enkel op uw GSM gebruikt worden, met uw SIM-kaart en de Itsme applicatie waar u uw wachtwoord moet ingeven, zodat de mogelijkheid tot fraude uiterst miniem is. Bovendien bestaat er geen database met alle codes en namen van hun eigenaars, zodat u de enige ter wereld bent die uw code kent.

Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker