ING Belgique

De ING Lion Account wordt vanaf 1 juli 2021 betalend (22,80 €/jaar) voor haar 1.000.000 klanten in België.

ING België kondigde via een persbericht op 20 april 2021 aan dat de kosten van de rekeningen Lion Account en Green Account naar boven zullen worden bijgesteld. Hiermee wordt de pagina definitief omgedraaid voor de zeer populaire Lion Account, de pionier van de gratis online rekeningen. Alle rekeninghouders ouder dan 25 jaar worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de tariefwijziging.

Publicatie op 22 april 2021

Vanaf 1 juli 2021 kost de ING Lion Account 1,90 euro per maand (22,80€ / jaar). Deze prijswijziging geldt niet voor houders van een ING Lion Account tussen de 18 en 25 jaar.

  • Agentschap ING
    De Groene ING-rekening kost nu 4,50 euro per maand, oftewel 54 euro per jaar (in plaats van 44 euro per jaar).Dit is een nieuwe verschuiving in het Belgische banklandschap, dat werd gekenmerkt door gratis internetrekeningen waaraan elk jaar kosten werden toegevoegd: vergoedingen om geld op te nemen bij concurrerende bankautomaten, of waarvan de voordelen steeds meer werden beperkt:

1 betaalkaart tegenover 2 voorheen, de gratis kredietkaart die betalend wordt, verwijdering van automaten of zelfs printers van rekeninguittreksels.

De markt van de banken blijft zich ontwikkelen: digitalisering, sluiting van agentschappen, verwijdering van automaten, toevoeging van progressieve kosten voor bijna alle rekeningen.

  • Kaart ING
    ING, de eerste bank die een gratis internetrekening op de markt had gebracht en die destijds een groot succes was omdat meer dan 1.000.000 Belgen voor deze rekening kozen, past haar strategie opnieuw aan door zich deze keer te richten op nieuwe gratis bankdiensten zoals:

  • Cashbacks dankzij ING-deals voor meer dan 250.000 klanten, een service die in 2020 gemiddeld zo'n 27 euro terugverdiende voor klanten die er gebruik van maken;
  • OneView, de abonnementsmanager van ING die de gebruikers aanzienlijke besparingen kan bezorgen. Een op de tien gebruikers heeft tijdens de pilootfase ten minste één abonnement opgezegd, wat resulteert in een gemiddelde jaarlijkse besparing van ongeveer 400 euro;
  • Switch, een extra functie van OneView, waarmee klanten de beste commerciële aanbiedingen van energieleveranciers of operators van mobiele telefonie kunnen vergelijken en deze onmiddellijk kunnen wijzigen;

Kortom, de bank wordt getransformeerd door andere diensten aan te bieden via haar app die erop gericht zijn uw leven gemakkelijker te maken: koop uw dienstencheques of openbaar vervoer tickets, of om u geld te laten besparen via vergelijkingen en andere beheertools. Belfius en KBC zijn ook dit pad ingeslagen, waarbij de laatste zeer hoge scores kreeg van gebruikers van de bankapp.« Vanaf 1 juli 2021 wordt voor de Lion Account een maandelijkse vergoeding van 1,90 euro aangerekend. Deze tariefwijziging geldt niet voor houders van een Lion Account tussen 18 en 25 jaar oud. Voor de Groene ING-Rekening zal voortaan maandelijks 4,50 euro worden aangerekend, of 54 euro per jaar (in plaats van 44 euro per jaar). » Bron : ING Belgium - Persbericht van 20 april 2021

Wat zijn de alternatieve bankrekeningen die nog gratis zijn in België ?

Als u aan deze nieuwe kosten wilt ontsnappen, zijn er interessantere alternatieven die soms meer betaalkaarten of zelfs kredietkaarten bieden. Daarnaast hebben deze concurrerende rekeningen vaak een veel populairdere bankapp, want de ING-app die in Nederland en België is vervangen door een gemeenschappelijke app heeft voor veel onvrede gezorgd.

Bekijk ook :


dit zijn zeer voordelige alternatieven, afhankelijk van uw behoeften voor een of twee kaarten, een kredietkaart of niet. Leuk is dat deze banken, behalve Beobank en Keytrade, nog steeds volledig Belgisch zijn, zodat u de lokale banken steunt.


Vergelijking van alle gratis bankrekeningen

>> Vergelijkende tabel van gratis bankrekeningen in België


Over ING

ING België is een universele bank die financiële diensten verleent aan particulieren, bedrijven en institutionele klanten. ING Belgium S.A./N.V. is een dochteronderneming van ING N.V. Group via ING Bank N.V. (www.ing.com). ING is een internationale financiële instelling die stevig verankerd is in Europa en bankdiensten aanbiedt via haar operationele dochteronderneming ING Bank. Het personeel van ING, dat meer dan 57.000 werknemers telt, levert bankdiensten voor particulieren en ondernemingen aan de klanten van de bank in meer dan 40 landen.