Apple Pay

Na de online betalingsdienst Apple Pay, wil Apple nu zijn kredietkaart op de bankmarkt lanceren

Enkele maanden na de lancering van Apple Pay in België, kondigt het merk met de appel nu aan dat er ook wel eens een kredietkaart kan aankomen.

Wat is het doel?

In samenwerking met de Amerikaanse bank Goldman Sachs, besliste Apple de dienst Apple Pay te materialiseren in de vorm van een kredietkaart om onder andere een grotere commissie te kunnen opstrijken. Als u op internet een product koopt via Apple Pay, krijgt Apple namelijk slechts een deel van de commissie. De rest gaat naar de banken die deelnemen aan dit project, zoals bij ons BNP Paribas Fortis en zijn filialen (Hello Bank en Fintro). Deze kredietkaart is voor de Amerikaanse onderneming dus een middel om meer winst op de gerealiseerde aankopen te maken. Partner Goldman Sachs hoopt met dit partnership dan weer duizenden nieuwe klanten naar zijn online bank Marcus te kunnen lokken.

Wat zijn de argumenten om ons te overtuigen?

Aangezien de Apple cart nog niet officieel werd voorgesteld, kennen we de exacte specificaties nog niet. Maar toch werd al enige informatie vrijgegeven. Het gaat mogelijk om een soort van cashback systeem: d.w.z. dat bij elke aankoop uitgevoerd met de Apple pay cash cart, een klein percentage van het betaalde bedrag wordt teruggestort aan de gebruiker. Wellicht worden er bij de lancering van deze kredietkaart nog andere voordelen bekendgemaakt.
Deze cash back is niet echt nieuw en wordt in België al enige jaren gebruikt voor de kredietkaarten Beobank Visa Cash Back en Beobank Extra World Mastercard. Deze kaarten bieden 3% korting gedurende de eerste 3 maanden. Vervolgens krijgt u 1% korting op aankopen tot en met 100€, en 0,5% op aankopen van meer dan 100€. Per kalenderjaar wordt maximum 100€ teruggestort.

En wat met het beheer van de kaart?

Apple is toch geen bank?, zal u zich afvragen. En hoe zal u Apple Pay Cash beheren als u geen gekoppelde rekening hebt? Wel dat is eenvoudig, want net zoals de online versie, kan de kredietkaart van Apple beheerd worden via de Wallet applicatie. Daarin kan u uw uitgavelimieten bepalen of de uitgaven en betalingen bekijken.

Zal Apple Pay Cash na zijn lancering meteen beschikbaar zijn in België?

Daarvoor werd nog geen officiële datum meegedeeld, noch voor de lancering in de Verenigde Staten als in Europa. Het is bovendien weinig waarschijnlijk dat dit op hetzelfde moment zal gebeuren. De kredietkaart zal in een eerste fase getest worden door de werknemers van Apple die in Cupertino (de maatschappelijke zetel van Apple) werken. Vervolgens zal ze eerst enkel in de Verenigde Staten op de markt komen om het mogelijke succes te testen op een markt die Apple door en door kent en domineert. BNP Paribas Fortis, de voornaamste partner van Apple Pay in België, liet nog niet weten of Apple Pay Cash aan hun diensten gekoppeld zal worden.


Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker