Zichtrekeningen-vergelijken.be

Bankrekening Argenta Green: gratis in het kantoor, dat is gedaan!


Argenta Giro+ was de laatste gratis bankrekening die gratis overschrijvingen aan het loket aanbood. Sinds 1 februari heeft de bank zich afgestemd op de concurrentie en brengt handmatige transacties in rekening voor klanten van deze rekening (die meteen werd omgedoopt tot "Green"). Welke betaalbare oplossingen blijven er nog over voor wie deze diensten nodig heeft?

Op 1 februari 2021 veranderde de gratis rekening van Argenta Giro+ in Argenta Green. Deze rekening blijft "gratis" in de zin dat ze nog steeds geen betaling van een jaarlijkse vergoeding vereist (hoewel ze, wat zeldzaam is voor een dergelijk rekening, een MasterCard-creditcard omvat). "Maar waar handmatige verrichtingen waren inbegrepen, moet u nu 1,50 euro betalen voor een papieren overschrijving of voor een geldopname aan het loket", zegt Testaankoop.

Daarmee volgt Argenta de trend van de andere banken en dat baart de consumentenorganisaties zorgen.


code cvv

Argenta Giro+ was de laatste gratis bankrekening die overschrijvingen zonder kosten aan het loket aanbood via een volledig gratis rekening.

« We vechten ervoor dat een papieren overschrijving nog steeds door banken wordt gezien als een onderdeel van de service aan de rekeninghouders die het nodig hebben, en niet als een "bevlieging" die betalend is. Vooral omdat degenen die ze gebruiken vaak mensen zijn die digitale toepassingen niet goed kennen of ze gewoon niet hebben." ». Fragment uit een artikel van Testaankoop.

Toegang tot de petitie voor de Testaankoop voor een bevriezing van de banktarieven en een uitbreiding van de basisbankdiensten.

Het is een feit dat dee banken de afgelopen jaren de tarieven van de diensten in de kantoren hebben verhoogd. "Gratis" rekeningen zijn nu alleen echt gratis als u een "geconnecteerde" klant bent, d.w.z. dat u uw rekeningen beheert via pc-banking of uw bankapp. Voor klanten die regelmatig naar het loket gaan, kunnen deze "kleine" tariefwijzigingen gemakkelijk tientallen euro's per jaar kosten. Zozeer zelfs dat het beter is om te kiezen voor een all-inclusive betalende rekening (vanaf 30 €/jaar), waarmee de klant zoveel overschrijvingen in het kantoor kan doen als hij wil en zichzelf kan beschermen tegen onaangename verrassingen.

Om onze minder geconnecteerde lezers een duidelijker beeld te geven, hebben we een speciale fiche ‘Rekeningen beheerd in het kantoor’ gemaakt . U vindt al onze tips en trucs voor het kiezen van uw zichtrekening, evenals een tabel met de rekeningen die het meest geschikt zijn voor uw profiel.Ontdek de Argenta rekeningen:

Rekening Argenta Green 0 € : een goed plan voor mensen die hun rekeningen online beheren
Rekening Argenta Silver 3,35 €/maand : omvat tot 2 kredietkaarten
Rekening Argent Gold 5,35 €/maand : een waaier aan verzekeringen gekoppeld aan de Gold kredietkaart en papieren overschrijvingen in het kantoor inbegrepen