Comparatif compte bancaire.be

Wat zijn de kosten voor het afhalen van geld aan automaten bij uw bank in 2020 ?

 Posted on Feb 11, 2019 at 16:05 AM

Betalen om geld af te halen?


Na de aankondiging van ING en recenter ook BPost, merken we dat de banken stilaan hun toevlucht zoeken in het aanrekenen van kosten om geld af te halen, om zo hun kosten voor sommige gratis rekeningen te compenseren. Maar welke banken rekenen die kosten aan? En vooral: om welke bedragen gaat het?
Elke bank bepaalt dat aangerekende bedrag zelf. Daarom is het mogelijk dat sommige banken helemaal geen kosten aanrekenen, en dat de banken die dat wel doen verschillende bedragen hanteren.


Indien u dat wenst kan u de petitie van Testaankoop m.b.t. de aangerekende kosten ondertekenen.


Welke kosten bij welke banken?

  • -Argenta, Axa, Beobank, Belfius, Crelan en Deutsche Bank : Deze Belgische banken rekenen geen kosten aan op geldafhalingen. Niet aan hun eigen geldautomaten of die van andere banken. Er is ook geen verandering van tarifering voor geldafhalingen voorzien.

  • -Keytrade : Deze bank hanteert dezelfde politiek voor geldafhalingen, en gaat zelfs nog een stap verder door elke bankverrichting met 5 cent te belonen.

  • -BNP Paribas Fortis : Ook hier geldt dezelfde politiek. Enkel klanten die een basisrekening zonder pack hebben, worden 10 cent aangerekend voor een afhaling aan een geldautomaat die niet van BNP is.

  • -KBC : Klanten met een KBC basisrekening betalen eveneens een supplement voor afhalingen aan een geldautomaat die niet van KBC is. Hier is dat 50 cent per afhaling.

  • -ING : Sinds 1 januari 2019 rekent men de klanten met een ING Lion Account, de gratis zichtrekening van ING, 50 cent kosten per afhaling aan voor afhalingen aan een geldautomaat die niet van ING is.

  • -Bpost : Na teruggekomen te zijn op de beslissing om 50 cent kosten te laten betalen voor elke afhaling van klanten met een rekening @BPost, geldt nu dat 50 cent wordt aangerekend voor een afhaling aan een geldautomaat van een concurrerende bank.
Dit zijn de kosten voor het afhalen van geld aan een automaat naargelang uw bank in 2019
Banken Afhaalkosten aan een concurrerende geldautomaat
ING 0,50 € voor de Lion account.
Bpost 0,50 € 1 voor de B compact bpost bank.
KBC 0,50 € voor de Basisrekening.
BNP Paribas Geen kosten.2
Argenta Geen kosten.
Axa Geen kosten.
Belfius Geen kosten.
Beobank Geen kosten.
CBC 0,20 € voor de Compte de l'agence à votre nom.
Crelan Geen kosten.
Deutsche Bank Geen kosten.
1:0,50€ vanaf 18/03.
2:0,10€ voor de zichtrekening zonder debetkaart en zonder service.
3: Volgens de 3 tariferingscategorieën die afhangen van de waarde van de producten die u bezit bij CPH Bank, hebt u eventueel recht tussen 0 en 6 gratis verrichtingen per maand vooraleer u 0,50€ tot 1€ per afhaling wordt aangerekend.