BNP – APPLE PAY
Artikel BNP – APPLE PAY

Ook de banken zijn mee met de nieuwste technologieën zoals Apple Pay

BNP is de eerste Belgische bank die de applicatie Apple Pay aanbiedt. De klanten van BNP, Hello Bank en Fintro zijn dus de eerste gebruikers van dit betaalmiddel dat nieuw is in België, maar reeds in 32 landen beschikbaar is.

Maar wat is het juist? Het is een modern betaalmiddel, waarmee u online kan betalen, via apps en zelfs in winkels.


 Posted on Jan 8, 2019 at 10:10 AM

Betalen in een winkel :

Om in een winkel te betalen, volstaat dat u zich in de buurt van een betaalterminal bevindt (met de NFC functie die u op uw smartphone kan activeren). Hierbij worden uw bankgegevens niet verzonden, aan wie dan ook.

Online betalen :

Hiermee is het niet meer nodig de lange formulieren op internet in te vullen dankzij de authentificatie met een digitale vingerafdruk of gezichtsherkenning (TouchID of FaceID), op voorwaarde dat de website dit betaalmiddel aanvaardt (meestal wordt dat aangegeven met het Apple Pay logo). Bij een aankoop op internet moet de browser Safari gebruikt worden voor deze toepassing.

En is dit veilig ?

Apple Pay maakt ernstig werk van de veiligheid en de beveiliging van de persoonlijke gegevens. Als de gebruiker betaalt, krijgt hij een uniek rekeningnummer die specifiek aan het te gebruiken apparaat toegewezen is. Dit nummer is geëncrypteerd en wordt bewaard op de hiervoor voorziene chip in het apparaat.

Deze data worden vervolgens gelinkt aan een dynamische veiligheidscode die eigen is aan elke transactie. Zo wordt geen enkel bankgegeven bewaard op de servers van Apple of op uw toestel. Het is dus onmogelijk om uw bankgegevens terug te vinden na bijvoorbeeld een hacking.

Bron: website van bnpparibasfortis.be


Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker