We willen onze rekening met twee beheren en zoeken dus een gemeenschappelijke rekening, met 2 debetkaarten en minimum één kredietkaart.

Uw behoeften

Ik ben gekoppeld en heb dus behoefte aan twee debetkaarten, evenals minimum één kredietkaart en de mogelijkheid er een tweede betalende optioneel te bekomen.

Ik heb geen voorkeuren voor het beheer van mijn rekening.

De rekeningen die door meerdere personen beheerd kunnen worden:


Als u zelf alle zichtrekeningen wil vergelijken, kan u daarvoor terecht in de index van zichtrekeningen in België evenals in drie vergelijkende tabellen.

 


  Jongerenrekeningen :Ik ben een jongere die behoefte heeft aan één enkele debetkaart, maar niet noodzakelijk een kredietkaart. Ik hoef ook geen specifieke verzekeringen, maar ben wel sterk geïnteresseerd in de mobiele applicatie.

  Online rekeningen:Ik ben een actieve particulier, die behoefte heeft aan minimum één debetkaart en liefst ook een kredietkaart. Ik wens geen kantoor te bezoeken voor mijn verrichtingen. Daarom heb ik behoefte aan een goede mobiele applicatie.

  Gemeenschappelijke rekeningen:Ik ben gekoppeld en heb dus behoefte aan twee debetkaarten evenals minimum een kredietkaart. Ik heb geen voorkeuren voor het beheer van mijn rekening.

  Rekeningen met beheer in een kantoor:Ik ben traditioneel en heb geen behoefte om mijn rekening online te beheren. Ik wil mijn verrichtingen in het kantoor doen. Ik heb behoefte aan minstens één debetkaart.

  Rekeningen met kredietkaarten :Ik doe vaak aankopen die ik wil betalen met mijn kredietkaart. Daarom wil ik minstens één kredietkaart bij mijn zichtrekening. Ik ben geen voorkeuren voor de andere eigenschappen van de rekening.

  Rekeningen voor reiziger :Ik ben actief online en reis veel. Daarom zoek ik een zichtrekening die me faciliteiten met deviezen en een goede mobiele applicatie geeft

Q&A gezamenlijke rekeningen

Voor wie is een gezamenlijke rekening geschikt ?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een gezamenlijke rekening niet alleen bestemd voor koppels. Inderdaad, verschillende scenario's kunnen van toepassing zijn voor het openen van een gezamenlijke rekening met iemand anders. -Als u met vrienden samenwoont en u kosten moet delen. -Als u lid bent van een vereniging waarvoor u kosten heeft. -Als u een evenement(en) organiseert met andere mensen. -Als u een groepsreis doet. -Als u gezamenlijk het vermogen van een overledene wilt beheren. Enz...

Wat is een gezamenlijke rekening ?

Een gezamenlijke rekening is een rekening die door meerdere personen wordt beheerd. Elke persoon met een volmacht op de rekening kan dus betalingen doen, bedragen overmaken, permanente opdrachten maken, enz. Elke titularis heeft ook een eigen debet- en/of kredietkaart.

Is elke titularis onafhankelijk van de andere(n) ?

Dat hangt af van de voorwaarden in het contract. Als het een “x- of y”- rekening is, hebben houders enkel hun handtekening nodig om een transactie uit te voeren. Als het om een "x en y" rekening gaat, is dat een rekening waar de handtekening van beide titularissen nodig is voor elke transactie. Dit wordt een rekening in onverdeelheid (of een onverdeelde rekening) genoemd.

Wat gebeurt er als een gezamenlijke rekening negatief is ?

Wanneer het saldo van de gemeenschappelijke rekening negatief is, bent u beiden verantwoordelijk voor de terugbetaling, ongeacht wie verantwoordelijk is voor de uitgaven die hiertoe hebben geleid. Is een gezamenlijke rekening duurder dan een normale zichtrekening? Neen, niet noodzakelijk. Sommige gratis zichtrekeningen bieden al twee debetkaarten voor een eenvoudig gemeenschappelijk beheer.

Als ik met iemand een gezamenlijke rekening open, kan ik dan nog steeds een persoonlijke rekening hebben ?

Ja, inderdaad niets weerhoudt u ervan om daarnaast een persoonlijke rekening aan te houden. Sommige banken bieden zelfs pakketten aan met maximaal 3 verschillende zichtrekeningen, waardoor een persoonlijke rekening voor elk van de twee titularissen naast de gemeenschappelijke rekening mogelijk is.

Wie moet aanwezig zijn bij het openen van de gezamenlijke rekening ?

Elke co-titularis die aan de rekening wil worden gekoppeld, moet meestal aanwezig zijn om de papieren te ondertekenen en de fysieke identificatie van elk van hen mogelijk te maken. Maar dat is niet het geval in alle banken, sommigen doen het op afstand door u te identificeren met It’s me of u te vragen om een foto van uw ID-kaart, die u verzendt via een app vanaf uw telefoon (Belfius, KBC, Argenta).

Publiciteit

De GRATIS zichtrekeningen in de kijker