46 zichtrekeningen in België

Vergelijk 13 gratis Bankrekeningen

Ik vergelijk de gratis rekeningen

Vergelijk 24 betalende Bankrekeningen

Ik vergelijk de betalende rekeningen

Rekeningen met automaten en papieren

Vergelijk de traditionele zichtrekeningen

10 gratis jongerenrekeningen

Ik vergelijk de jongerenrekeningen

We klasseerden de bankrekeningen in 3 types die u hieronder terugvindt. Om ze nog beter te kunnen vergelijken stelden we ook een tabel op voor elke van de drie types bankrekeningen. Zo is er een vergelijkende tabel voor gratis bankrekeningen, een andere voor betalende zichtrekeningen, en tenslotte een voor jongerenrekeningen.


Lijst van gratis bankrekeningenHoe klasseerden we de zichtrekeningen?

Deze lijst van zichtrekeningen is opgedeeld in twee categorieën en een subcategorie. Eerst en vooral maakten we onderscheid tussen betalende en gratis bankrekeningen. Dat zijn voor ons de voornaamste categorieën waartussen een onderscheid gemaakt moet worden. Bij de gratis zichtrekeningen kan er nog een onderscheid gemaakt worden tussen twee types rekeningen: de gewone zichtrekeningen en de jongerenrekeningen.


Wat is een zichtrekening voor jongeren?

Meestal zijn jongerenrekeningen gratis bankrekeningen met een bepaalde leeftijdslimiet, waarna de rekening automatisch wordt omgezet naar een klassieke bankrekening. Meer informatie over dit type bankrekening vindt u in onze vergelijkende tabel van jongerenrekeningen.


Wat is de goedkoopste bank?

Dat hangt volledig af van wat u doet met uw bankrekening en welke diensten u nodig heeft. Gebruikt u nog papieren overschrijvingen of niet? Haalt u vaak geld af bij andere banken? Hoeveel Bancontact en Visa / Mastercard kaarten hebt u nodig? Bent u bereid enkele euro’s per maand voor uw zichtrekening te betalen of niet? Hebt u nog rekeninguittreksels op papier nodig of volstaat een PDF-versie die u thuis kan afdrukken?Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker