Zoomit: geprecodeerde overschrijvingen.

Inschrijven voor Zoomit

Voorstelling :

Zoomit is een gratis dienst die intussen 10 jaar bestaat en die u terugvindt op uw PC banking of op sommige bankapplicaties. Met deze toepassing verwerkt u eenvoudig documenten als facturen, kreditenota’s, loonfiches, enz.

Inderdaad dit vervangt de papieren versies die veel plaats innemen en minder milieuvriendelijk zijn. De lijst van partners blijft aangroeien, maar is nog niet compleet. U vindt dus niet alle diensten terug op de app.Hoe werkt het ?

De documenten worden direct naar uw rekeningnummer verzonden, zodat u ze terugvindt op uw bankapplicatie. Dan beslist u zelf wanneer u een bepaalde factuur zal betalen. Bovendien wordt u per mail verwittigd wanneer een nieuw document beschikbaar is. Aangezien het overschrijvingsformulier reeds ingevuld is, verloopt het betalingsbeheer eenvoudiger en sneller.

Als een betaling vergeet, krijgt een mail enkele dagen voor de vervaldatum van de factuur. Aangezien Zoomit direct op uw bankapplicatie beschikbaar is, hebt u geen bijkomende registratie nodig.


Veiligheid :

Op vlak van veiligheid moet u zich geen zorgen maken dat iemand in uw facturen of papieren zal snuffelen of dat ze in iemand anders mailbox zullen eindigen. Daar is Zoomit zich goed van bewust en dit is de reden waarom de dienst geen enkel spoor van uw facturen bewaart. De factuur blijft namelijk bij de uitgever tot u ze download op uw bankapp.

Toch bewaart zelfs uw bank geen gedetailleerd spoor van deze factuur als u ze download via Zoomit.

Zoomit in enkele cijfers.

- Zoomit heeft meer dan 600.000 gebruikers, waar elke maand nog 30.000 nieuwe gebruikers bijkomen.

- Deze dienst werkt samen met meer dan 60 leveranciers van goederen en diensten, zoals Proximus, Engie, Lampiris, ANG Insurance, VOO, …

- Meer dan 95% van de Belgen bezit een bankrekening en heeft dus gratis toegang tot deze dienst via 13 banken.

- Elk jaar worden in België meer dan 400 miljoen facturen, loonfiches, enz. afgedrukt. Dat kost tonnen papier en ook het transport voor de levering ervan die meestal met voertuigen is een zware belasting van het milieu.

Besluit: als u voor Zoomit opteert, kiest u meteen voor een eenvoudige, snelle en ecologische oplossing.

Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker