Scannen van de vingerafdruk of Touch ID.

Touch ID gebruiken

Voorstelling :

Deze technologie die ook Touch ID wordt genoemd, laat een authentificatie van de gebruiker op zijn smartphone toe of een validatie van een mobiele betaling door een eenvoudige druk van de duim op de vingerafdrukscanner.

Hoewel de ontgrendeling d.m.v. een digitale vingerafdruk nu beschikbaar is op de meeste smartphones van alle merken, werd deze technologie aanvankelijk bedacht en ontwikkeld door Apple in 2013 voor de iPhone 5S. Daarna volgde Samsung eveneens met zijn eigen versie.Hoe werk het ?

Touch ID bestaat uit een piepkleine silicium chip met een lengte van 8mm en een dikte van 170 micron die een foto van uw duim maakt. Dit beeld heeft een resolutie van 500 dpi, waardoor de sensor alle onregelmatigheden in de vingerafdruk kan herkennen.

Hij meet eveneens geleiding tussen de ribbels die zich onderhuids bevinden.


Veiligheid :

Net zoals bij de gelaatsherkenning worden ook de data van onze vingerafdruk in een beveiligde omgeving opgeslagen. De digitale vingerafdruk is vrij veilig omdat elke vingerafdruk verschillend is, maar tegelijk gaat het om een oudere technologie dan Face ID, die dus minder performant en minder beveiligd is. Men schat dat er 1 kans op 50.000 is dat men de digitale vingerafdruk van uw smartphone kan kraken zonder uw eigen vingerafdruk te bezitten.

Bovendien worden de databestanden van uw vingerafdruk niet bewaard in de iCloud of gedeeld met Apple of een derde partij.

Vrijwel alle topproducten van de grote smartphonemerken hebben een vingerafdrukscanner sinds 2013-14, dus vanaf de lancering van de iPhone 5S en de Samsung Galaxy S5.

Publiciteit

De zichtrekeningen in de kijker