Zichtrekeningen-vergelijken.be

N26 en Revolut: de ideale online banken voor reizigers

Reist u veel ? Verwaarloos uw bankrekening dan zeker niet. Traditionele banken hanteren zeer hoge tarieven op geldopnames en betalingen buiten de eurozone, variërend van 2 tot 5% van het geheven bedrag. Vele rekenen ook een vaste vergoeding van 1 of 2 euro voor elke opname bij de geldautomaat, terwijl sommige landen opnames beperken tot zeer lage plafonds. Kortom, de rekening kan gepeperd zijn voor wie regelmatig de wereld rondreist.


N26 en Revolut, de nieuwe online banken

N26 en Revolut d.w.z. 100% online financiële instellingen en niet direct verbonden aan een traditionele bank. Deze nieuwe banken hebben de bijzonderheid om geen voorwaarden voor het inkomen te vragen en vaak gratis te zijn. Hun bedrijfsmodel is gebaseerd op partnerschappen met Mastercard of Visa, en de aangeboden rekeningen worden beheerd vanuit een mobiele applicatie waarmee u alle basisverrichtingen kan uitvoeren, d.w.z. overschrijvingen, permanente betalingen, domiciliëringen, terugbetalingen aan vrienden, betalen op betaalterminals, maar ook de stand van uw rekening controleren en soms uw banklimiet wijzigen, uw kaart blokkeren / ontgrendelen of uw pincode wijzigen. Pas op, momenteel vervangen deze banken geen rekening bij een traditionele bank. Ze staan niet dezelfde diensten toe (debetstand mogelijkheden, aanbod van krediet of sparen, gezamenlijke rekeningen ...). Bovendien is de IBAN van N26 gevestigd in Duitsland, en die van Revolut in Groot-Brittannië, wat volgens sommige klanten zorgen kan baren bij onze administraties. Deze twee neobanken werken echter aan de uitbreiding van hun diensten en de situatie zou zeer binnenkort kunnen veranderen...


Zoom op N26
N26 is een van de eerste neobanken en kent een groot succes. Ze oefent haar activiteiten uit met een Duitse bankvergunning die geldig is in Europa dankzij het Europese bankpaspoort. Aangezien ze onder Europese regelgeving opereert, worden deposito's gegarandeerd op 100.000 euro (in dit geval door het Duitse depositogarantiefonds). De vier N26-rekeningen (waarvan er 3 betalend) zijn gekoppeld aan een Mastercard-debetkaart (debetstanden zijn daarom niet toegestaan en het is niet mogelijk om er een kredeitkaart aan te koppelen).

Zoom op Revolut
Revolut, een Britse instelling, biedt dezelfde faillissementsgarantie (100.000 euro) als N26. Ze heeft een Europese economische licentie verkregen en kan nu de diensten van een traditionele bank aanbieden (krediet, debetstand, sparen...), waar ze actief aan werkt. Net als zijn tegenhanger biedt Revolut MasterCard-debetkaarten (momenteel 3) die over de hele wereld kunnen worden gebruikt op het MasterCard-netwerk.


Wat zijn de voordelen voor reizigers om voor deze banken te kiezen ?

De neobanken N26 en Revolut waren aanvankelijk bedacht om reizigers een oplossing te bieden met een zeer concurrerend aanbod op kosten en wisselkoersen. Onder een bepaalde limiet genereren opnames (met uitzondering van de gratis rekening N26), betalingen en overschrijvingen in vreemde valuta geen andere kosten voor de klant dan de wisselkoers (Mastercard-koers bij N26 en interbancaire koers bij Revolut). In werkelijkheid wisselt de consument, alvorens te betalen, de euro's in vreemde valuta op zijn Rekening Revolut of N26. Wanneer hij de kaart gebruikt, zijn er geen kosten omdat de betaling rechtstreeks in lokale valuta wordt gedaan.


Vergelijk alle oplossingen met onze speciaal dossier "bankrekeningen voor reizigers".


Mastercard of interbancaire wisselkoers - wat is het voordeligst ? Afhankelijk van de valuta en de koers van de dag, soms de ene, soms de andere. Deze koers is dus (op dit moment) geen groot keuzecriterium.


Maar welke bank dan kiezen? N26 of Revolut ?



Ontdek ook de Aion rekeningen voor reizigers, investeerders en grote spaarders


Volgens de gespecialiseerde reisblog Lesglobeblogueurs is N26You (118 euro/jaar) de ideale rekening voor langdurige reizen buiten de eurozone. Deze rekening heeft niet alleen het voordeel dat ze opnames in vreemde valuta zonder kosten en onbeperkt aanbiedt, maar ook aantrekkelijke reisverzekeringen omvat. Waar Revolut gratis opnames beperkt tot 200 euro/maand voor de gratis rekening en 400 euro/maand voor de Premium-rekening (95,88 euro/jaar), wat volgens de auteur een beetje te weinig kan zijn als je naar landen reist waar contante betaling de regel is. Ook bij N26 zijn kaartbetalingen gratis (Revolut hanteert een verhoging van de wisselkoers van 0,5 naar 2% in het weekend) wat waardevol is wanneer u reist naar landen waar kaartbetalingen algemeen worden geaccepteerd (Europa buiten de eurozone, Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland...). Laatste asset, ook de 3d-secure waarmee online te betalen valt op de meeste commerciële sites (niet beschikbaar met Revolut).

Voor occasionele korte reizen is het echter niet nodig voor een betalende rekening te kiezen. De N26 Standard of Revolut Standard gratis rekeningen zijn beide zeer goede opties. Er is geen minimale verbintenisperiode en als u uw kaart niet gebruikt, betaalt u niets! Houd er rekening mee dat Revolut Standard € 200 aan gratis geldopnames per maand in het buitenland biedt (vervolgens 2% vergoeding per opname), terwijl er niets wordt aangeboden op N26 voor de Standard-rekening, maar u betaalt een kleiner percentage, d.w.z. 1,7% vergoeding per opname van vreemde valuta.

Voor expats en wie geld moet overmaken naar het buitenland, is Revolut de goede keuze. Bij Revolut - welke rekening u ook kiest - is de overschrijving van geld naar het buitenland gratis voor 25 valuta's (N26 gebruikt transferwise wat goedkoop is, maar niet gratis).

Wat betreft de Metal rekeningen, de duurste rekeningen van deze twee banken (202,80 euro/jaar bij N26 en 167,88 euro/jaar bij Revolut): ze geven vooral toegang tot partner- of cashbackaanbiedingen, conciërgediensten etc. maar staan reizigers niet echt toe om meer te besparen dan met de Revolut Premium-rekeningen (95,88 euro/jaar) of N26 You (118,80 euro/jaar).


Tabel rekeningen bij N26 (op 15/02/2021)



Tabel rekeningen bij Revolut (op 15/02/2021)


Vergelijk alle oplossingen in ons special dossier “bankrekeningen voor reizigers”.